Представљена нова књига Стојадина Томића

Још један  културни програм везан за књигу, уједно и последњи у 31. Данима српскога духовног преображења, одржан је у среду, 23. августа у порти манастира Манасија. Наиме, јавности је представљена књига  „Манастири и цркве у Горњој Ресави“  аутора Стојадина Томића, коме је ово једанаеста књига, односно десета у издању Народне библиотеке „Ресавска школа“, овога пута у суиздаваштву са Културно-просветном заједницом Србије.

У оквиру представљања, о књизи су говорили игуман манастира Манасија, отац Павле, Драгана Милутиновић Симић, директор Народне библиотеке у Деспотовцу,  Милан Недељковић, заменик главног и одговорног уредника у  КПЗ   и на самом крају, аутор књиге Стојадин Томић.

Реч је о књизи која у завичајном смислу за Горњу Ресаву има изузетан значај и представља првенствено мноштво података и чињеница везаних за Српску православну Цркву, као и за верски живот Ресаваца у прошлости, али и данас. Захваљујући  трогодишњем  истрајном раду аутора,   сви ти подаци трајно су сачувани од заборава и обједињени унутар корица ове књиге.

У програму унутар зидина Ресавске преписивачке школе  учествовао је и  народни појац и чувени чувар српске традиције Милија Радивојевић из Пожаревца, а потом су донаторима књиге  уручени примерци исте, у знак искрене захвалности аутора и издавача.