Свенове приче из детињства

У четвртак 16.маја  у Народној библиотеци у Деспотовцу одржано је представљање књиге Власте Антића Свена „Свенове приче“ који је своју прву и овој предходну књигу објавио, такође у сарадњи са деспотовачком Библиотеком 2015. године.

Реч је о аутору који је у својим зрелим годинама смогао храбрости  да већину слика из детињства  и ране младости запише, а потом и подели са читаоцима. Обе књиге приповетки, и „Плави брег“ и „Свенове приче“ врве сваком својом реченицом најтананијим осећањима дечака, који често будан сања и нестварно детаљно памти, не само догађаје и људе, него и сваку емоцију, звук, сенку, трептај…

Власта Антић Свен представља човека у зрелој осмој деценији, који заједно са својим причама искаче из просека средине у којој је рођен и у којој живи. Кроз његове две књиге,  Библиотека као издавач, бележи два вредна лирска завичајна издања, која осим сећања, чувају обичаје, народни говор, традицију једног села у Горњој Ресави.

Публика је овога пута испунила свечану салу Библиотеке, а о књизи је говорила Маријана Гуглета, професор српског језика и књижевности, која  обе Свенове књиге потписује као лектор и колектор.